“2CV” de Gemma Lienas

Gemma Lienas. 2CV. L’Odissea. L’Estrella Polar. Barcelona, 2010. 142 pàgines

2CV

En Víctor i en Manuel, són dos germans que van escapar-se de casa perquè  el seu pare els maltractava. I era un alcohòlic: «L’home va acostar-se barroerament cap als seus fills amb el braç estès endavant, i a la mà, amb una ampolla,amb el coll trencat, convertida en una arma amenaçadora.»

Van marxar a viure a un 2CV vermell. Buscaven menjar i de vegades el robaven. Es van fer amics d’un noi que a qui anomenaven «Rata», un petit delinqüent que els canviava allò que robaven per diners o menjar.

Un dia varen anar fins a les Rambles on van veure moltes coses. Allí, en veure que un  noi netejava el parabrises del cotxes, van pensar de fer-ho ells també. Van buscar una galleda i estris per poder netejar bé els parabrises del cotxes. Van guanyar força diners. Al acabar el treball, cansats, van tornar a la barraca on llavors tenien el 2CV.

Quan tornaven van veure que la grua s’estava emportant el seu cotxe. Van decidir, llavors, anar al Parc de la Ciutadella. Allí van poder dormiren uns bancs tapant-se amb papers de diaris. La Guàrdia Urbana els va enxampar i se’ls varen emportar cap al centre de policia,però quan estan allí decideixen tornar-se a escapar cap a un altre lloc. No sabien on, però ho farien: «Tranquil, tot anirà be. Quan obrin les portes i ens facin baixar, ho aprofitarem per escapar-nos. I, desprès, buscarem un altre dos cavalls abandonat i tornarem a començar.»

Ailyn Fernández  2A

1 comments

Deixa un comentari